Puutarhakuplassa-podcast, jakso 005

Unelmien kasvihuone

YouTube
Soundcloud
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tässä jaksossa unelmoimme ihanista kasvihuoneista. Tunnet ovella lehahtavan sitruunankukkien tuoksun ja näet pitkiä, kapeita ikkunoita. Unelmien kasvihuone on täynnä kauneutta ja eksoottisia sitruksia, ja sen lattia on rouheaa punatiiltä.

Jakson aiheet:

  • Millainen on unelmien kasvihuone?
  • Mitä kasvihuoneessa kasvatetaan?
  • Miten voimme toteuttaa haaveemme ja saada kasvihuoneen?
Kasvihuone
Korkeat ja kapeat ikkunat olivat tyypilliset viktoriaanisella aikakaudella.
Kasvihuone
Kasvihuoneessa voi kasvattaa itselle mieluisia kasveja.

Unelmien kasvihuoneen ominaisuudet ja materiaalit

Sijainti

Unelmien kasvihuone sijaitsee katseilta piilossa. Se tarjoaa salaisen puutarhahuoneen, jonne voi vetäytyä omaan rauhaansa puuhailemaan kasvien kanssa. Paikka on puolivarjoinen, hieman puiden lehvästöjen siimeksessä ja tasainen. Kasvihuoneen lattiapinta-ala on noin 20 m², ja sinne mahtuu somasti nojatuoli sekä pieni pöytä kahdella tuolilla.

Rakenteet, ikkunat ja pintamateriaalit

Unelmien kasvihuone ei huoju eikä heilu myrskyissä. Se pysyy paikoillaan kuin järkähtämätön kallio. Sen runko tuoksuu pellavaöljymaalille, ja ikkunat ovat pitkiä ja kapeita, kuten viktoriaanisen ajan kasvihuoneissa. Valkoisena hohtava kasvihuone luo ympärilleen valoa ja raikkautta. Punatiililattiat ja kivijalka luovat rustiikkista tunnelmaa ja varastoivat lämpöä keväällä kuin patterit. Kasvihuone näyttää kauniilta, se kutsuu viihtymään ja piiloutumaan arjen kiireiltä.

Kasvihuone
Valkoinen koristesora hehkuu valoa.

Mitä kasveja kasvatetaan?

Sitrusten tuoksu levittäytyy jo oviaukossa. Katossa roikkuu mehevät tomaatit sulassa sovussa köynnöstävien kesäkukkien tai viiniköynnöksen kanssa. Kasvihuoneessa kasvatetaan sellaisia kasveja, jotka näyttävät kauniilta, tuoksuvat hyviltä ja ennen kaikkea sellaisia, jotka tuottavat mielihyvää.

Haluatko lukea lisää sitruspuiden kasvattamisesta ja hoidosta? Lue artikkeli: Kalamondiinin kasvatus – Näin onnistut eksoottisen sitruspuun hoidossa

Mikä parasta, jokainen voi suunnitella juuri sellaisen kasvihuoneen kuin unelmissa siintää. Kierrätysmateriaalit, kakkoslaatuiset ikkunalasit ja oma työpanos säästävät sievoisen summan. Lisäksi suunnittelu ja nikkarointi tarjoavat innostusta, energiaa ja mielekästä tekemistä. Kasvihuone pidentää kasvukautta vuoden molemmista päistä ja luo suojaisan paikan puuhastella ulkona vaikka sateessa. Uskalla unelmoida ja suunnittele unelmiesi kasvihuone.

Lue artikkeleita

Mainos
Mainostajan nimi Oy
Mainoksen otsikko tulee tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.