Puutarhakuplassa-podcast, jakso 002

Puutarhamessut 2024 – kuulumisia ja uusia ideoita

YouTube
Soundcloud
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Jakson kuvaus

Puutarhakausi 2024  on nyt sanan varsinaisessa merkityksessä korkattu auki. Ensin Kevätmessut Helsingissä ja sitten Tukholman puutarhamessut. Tässä jaksossa käydään läpi messukuulumiset ja keskitytään pohtimaan mitkä seikat korostuvat vuoden 2024 puutarhoissa. 

Jaksossa käsitellään:

  1. Mitkä asiat ovat keskiössä puutarhassa vuonna 2024
  2. Millaiset pinta- ja rakennemateriaalit sykähdyttävät?
  3. Miltä puutarhojen värimaailma näyttää?
  4. Mitä kaikkea ihanaa kasvatetaan?
  5. Mitä messuilta jäi erityisesti mieleen?

Puutarhamessujen anti tiivistettynä:

Luonnon monimuotoisuus

Hyönteishotellit näyttäytyvät pienessä ja suuressa koossa. Suurimmat hyönteishotellit toimivat jopa tilanjakajamaisina elementteinä. Lahopuutarha on nousussa. Lahopuuta käytetään käytävien reunuksina ja koristeina istutusten seassa.

Puutarhamessut 2024 luonnon monimuotoisuus lahottaja
Puutarhamessut 2024 luonnon monimuotoisuus
Puutarhamessut 2024 bokashi

Materiaalit

Luonnonmateriaalit korostuvat pintamateriaaleina. Esimerkiksi puukiekot polkuina, luonnonkivet reunuksina, lahopuilla kehystetyt istutusalueet, luonnollinen kuorikate sekä monipuolisilla lajeilla rikastettu kuntta näyttelevät merkittävää osaa. 

Kasvien väri-iloittelu

Rennot, rempseät ja rohkeat värit valtaavat puutarhojen kukkaistutukset. Väri-iloittelu voi olla jopa ylitsepursuavaa. Värejä sekotellaan rohkeasti ja näyttävästi. 

Puutarhamessut 2024 värit
Puutarhamessut 2024
Puutarhamessut 2024

Puutarhaestetiikka

Puutarha on nautinnon lähde. Estetiikassa korostuvat ihmisen mittainen mittakaava, kauniit yksityiskohdat ja runsaus. Pieni on kaunista ja herkullisille yksityiskohdille on paikkansa. 

Puutarhamessut 2024
puutarhamessut 2024

Jakson haaste:

  1. Ota kuva tulevan puutarhakautesi väreistä. Kuvaa vaikka siemenpusseja tai loihdi ihana värikartta, jonka ajattelit toteuttaa.
  2. Kerro mistä väreistä haaveilet tänä vuonna?
  3. Jaa kuva Instagramissa #puutarhakuplassavärikartta -tunnisteella
  4. Päästään yhdessä katsomaan millaisista väreistä sinä ja muut puutarhaintoilijat haaveilevat.

Kiinnostuitko podcastissa mainituista lahopuutarhoista? Lue Herni.fi sivuston artikkeli Luo lahopuutarha – edistä luonnon monimuotoisuutta ja kestävää puutarhanhoitoa.

Lue artikkeleita

Mainos
Mainostajan nimi Oy
Mainoksen otsikko tulee tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.