Puutarhakuplassa-podcast, jakso 004

Botanikaalinen elämäntapa

YouTube
Soundcloud
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tässä jaksossa pohdimme, mitä on botanikaalinen elämäntapa. Tutkimme sen neljää elementtiä ja löydämme pieniä ilonaiheita elämäämme. Botanikaalinen elämäntapa kutsuu seikkailuun, mikä avaa ovia kiehtoviin maailmoihin. Jokainen voi löytää itsestään oman elämänsä Hemulin.

Jakson aiheet:

  • Mistä botanikaalinen elämäntapa muodostuu?
  • Mitkä ovat botanikaalisen elämäntavan neljä elementtiä?
  • Miten voimme soveltaa botanikaalista elämäntapaa omaan elämäämme?

Botanikaaliseen elämäntavan elementit

Esteettisyys – Estetiikka on välittämistä. Estetiikan tuominen mukaan arkeen tuo nautintoa ja iloa. Botanikaalisen elämäntavan myötä opit kiinnittämään huomiota ympärillä oleviin asioihin, yksityiskohtiin ja kokonaisuuksiin. Opit tuntemaan oman estetiikkasi ehtymättömän lähteen ja ammentamaan omista mieltymyksistäsi ilonaiheita arkeen. Estetiikka ulottuu kaikkialle puutarhaan aina kylvettävien siementen valinnasta, arkisiin kylvöpuuhiin ja työskentelyyn puutarhassa. Estetiikka on ympäröivästä luonnosta, puutarhasta, kasveista ja itsestä huolehtimista. Se on ilon ja nautinnon lähde. 

Merkityksellisyys – Merkityksellisyys syntyy vaivannäöstä. Asiat, joiden eteen olet nähnyt vaivaa muuttuvat sinulle tärkeiksi ja sinulle syntyy yhteys kasveihin sekä puutarhaan. Se on tapa olla yhteydessä luontoon, oppia uutta ja luoda jotain kaunista. Jokainen hetki, jonka vietät puutarhan, kasvien, lintujen ja pölyttäjien seurassa tekee hetkestä ainutlaatuisen. Merkityksellisyys voi syntyä tarinoista, historian kertomuksista, omista teoista tai toisten ilosta. Kun löydämme merkityksellisyyden elämällemme voimme uskoa unelmiin.

Kokeilemisen, testaamisen ja löytämisen ilo eli koelaboratorio– Ilman rohkeita kokeiluja, sinnikästä testaamista ja uskoa omiin unelmiin ei synny uutta. Aina ei ole merkityksellistä onnistua vaan matka voi olla monin kerroin palkitsevampaa kuin lopputulos. Keskeneräisyyden sietäminen ja vaaliminen on arvokasta. Keskeneräinen puutarha, kasvunsa alkuvaiheessa olevat kasvit, erikoiskasvien kokoelma – ne kaikki tarvitsevat sinua. 

Luonnon monimuotoisuus – Lintujen laulu, pölyttäjien pörinä ja sisiliskojen suhina kuuluvat oleellisena osana elämäämme. ilman ympärillämme vallitsevaa elämää ei meitäkään olisi. Luomalla lintuystävällisiä puutarhoja, sisiliskoja houkuttelevia piilopaikkoja ja pölyttäjiä kutsuvia kukkaniittyjä voit omalta osaltasi vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden säilymiseen. Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

Lue artikkeleita

Mainos
Mainostajan nimi Oy
Mainoksen otsikko tulee tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.