Keväinen patio – luo tunnelmallinen nurkkaus ja nauti keväästä!

0:00
0:00
https://herni.fi/wp-content/uploads/2024/03/kevainen-patio-luo-tunnelmallinen-nurkkaus-ja-nauti-kevaasta.mp3

Kevät saapuu kohisten, luonto herää ja päivät alkavat pidentyä. On aika valmistautua nauttimaan ulkoilmasta, auringon lämmöstä ja heräävästä luonnosta. Kukapa ei haluaisi viettää levollisia aamukahvihetkiä kuunnellen lintujen kevätkonserttia? Loihdi siis kaunis keväinen patio tai terassi ja sinne tunnelmallinen nurkkaus, joka houkuttelee sinut ulos pitkille aamukahveille.

”Kukkaloisto, lintujen sävelmät ja kevään auringon kajo – tässä hetkessä kaikki on täydellistä.”

Keväinen patio ja ruokapöytä.
Varhain keväällä myös ruokaluryhmä kannetaa ulos ja kevätaurinko kutsuu vaikka juomaan kupposen kahvia terassille.

Valitse kalusteet harkiten

Kun luot tunnelmallista ulkotilaa, kalusteiden valinta on avainasemassa. Huomioon otettavia tekijöitä ovat käytettävissä olevan tilan koko ja tyyli. Pienelle patiolle tai terassille kannattaa valita kompakteja ja kevyitä kalusteita, jotta tila ei tunnu ahtaalta ja liikkuminen on vaivatonta. Esimerkiksi bistro-henkiset tuolit ja pöytä ovat sekä tyylikäs että käytännöllinen vaihtoehto, joka vie vähän tilaa ja sopii hyvin keväisen pation tunnelmaan.

Valitse kalusteet, jotka sopivat yhteen ympäröivän luonnon ja puutarhan värimaailman kanssa. Hillityn beigen kaltaiset sävyt sulautuvat kauniisti keväiseen maisemaan ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Jos haluat korostaa kalusteiden näyttävyyttä voit harkita reippaan punaista tai vihreää sävyä. Mieti myös kalusteiden materiaaleja ja niiden sopivuutta ulkokäyttöön. Kestävät ja helppohoitoiset materiaalit, kuten metalli tai puu, ovat ihanteellisia valintoja ulkokalusteiksi.

Muista, että kalusteiden ei tarvitse olla vain toiminnallisia, vaan ne voivat toimia myös visuaalisina elementteinä. Valitsemalla kauniit ja persoonalliset kalusteet luot ainutlaatuisen tunnelman, joka kutsuu viihtymään patiolla ja rentoutumaan ulkona.

Keväinen patio ja terassi kutsuvat nauttimaan.
Keväinen patio kutsuu kuuntelemaan linnun laulua, nuuhkimaan heräävän luonnon tuoksuja ja nauttimaan ensimmäisistä auringonsäteistä.

Istuta perunanarsisseja ja muita kevään kukkia

Kevät on ihanteellinen aika istuttaa perunanarsisseja, tete-narsisseja ja muita kevätkukkia, jotka herättävät puutarhan eloon kauniilla väreillä ja tuoksuilla. Valitse lajikkeita, jotka sopivat yhteen toistensa ja puutarhan värimaailman kanssa. Esimerkiksi keltaiset tetenarsissit ja valkoiset helmililjat luovat pirteän ja harmonisen kontrastin. Helmililjoista voit lukea lisää artikkelista Helmililjat – kevään suloiset sanansaattajat.

Ruukkujen valinnalla on suuri merkitys istutusten ulkonäköön ja tunnelmaan. Terrakotta-ruukut ovat klassinen ja ajaton vaihtoehto, joka tuo lämpimän ja maanläheisen tunnelman puutarhaan. Ne ovat myös hengittäviä, mikä edistää kasvien juuriston hyvinvointia.

Mieti ruukkujen ryhmittelyä ja asettelua. Voit luoda näyttäviä istutusryhmiä yhdistelemällä erilaisia kukkia, koristekasveja ja ruukkuja. Istuta yhteen ruukkuun useampia erikokoisia sipulikasveja ja luo rentoa ryöpsähtelevyyttä murateilla. Hanki patiolle tai terassille eri kokoisia ruukkuja ja luo ruukkuja sommittelemalla kauniita ja vaihtelevia ryhmiä oleskelualuelle. Ruukkuryhmät toimivat kauniina katseenvangitsijoina ja yksityiskohtina keväisellä patiolla. Testaa myös kevään pikkupuita ruukkuihin. Koristepaju ja variegata-tyyppinen muratti voivat toimia kauniina taustana narsisseille ja helmililjoille. Kokeile erilaisia asetelmia ja löydä oma suosikkisi.

Muista, että istutusten ei tarvitse rajoittua vain maahan, vaan voit hyödyntää myös korkeussuuntaa. Ripusta roikkuvia kasveja tai aseta korkeampia kasveja taustalle luodaksesi mielenkiintoisen ja monitasoisen ilmeen. Näin saat puutarhaasi syvyyttä ja dynaamisuutta.

Keväinen patio tai terassi kutsuun istumaan kupille kahvia.
Metalliset, bistrokalusteet tuovat siroutta ja kepeyttä oleskelunurkkauksiin.

Lisää väriä keltaisilla tete -narsisseilla

Keväinen patio piristyy kummasti kun lisäät ruukkuihin ihania keltaisia narsisseja. Ne ovat tehokas tapa tuoda iloa ja elinvoimaa puutarhaan, erityisesti yhdistettynä muihin kevätkukkiin. Tete -narsissit hehkuvat keltaisina ja tuovat lisää lämpöä ja valoisuutta puutarhaan.

Tehostevärien käyttö puutarhassa auttaa luomaan mielenkiintoista kontrastia ja luo silmää miellyttävän kokonaisuuden. Kokeile yhdistellä keltaisia tete -narsisseja muiden kevään kukkien, kuten orvokkien kanssa. Orvokit ovat erinomainen valinta kevätistutuksiin, sillä ne kestävät hyvin kevään vaihtelevaa säätä ja pakkasöitä.

Keväinen patio
Viihtyisä patio kutsuu pienen kahvituokin ääreen.

Orvokkeja on saatavilla monissa eri väreissä ja niiden avulla voit luoda hauskoja ja persoonallisia istutuksia. Voit yhdistellä eri värisiä orvokkeja keskenään tai valita vain yhden värisävyn, joka korostaa muita istutuksia. Esimerkiksi siniset ja violetit orvokit tuovat kauniin kontrastin keltaisten tete -narsissien rinnalle. Kokeile rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä löytääksesi sen, mikä puhuttelee sinua eniten ja sopii parhaiten terassisi tunnelmaan. Keväinen patio on parhaimmillaan esteettisten kokeilujen ja luovuuden temmellyskenttä.

Keväinen patio ja tete narsissit
Keväinen patio on helppo stailata ruukuilla, kevään sipulikukilla, lyhdyillä ja vaikkapa kauniilla kastelukannulla.

Stailaa keväinen patio kauniilla koriste-esineillä ja lyhdyillä

Tunnelman luominen terassille ei rajoitu pelkästään kasveihin ja kalusteisiin. Kastelukannut, lyhdyt ja muut koriste-esineet tuovat lisää persoonallisuutta ja viihtyisyyttä patiolle. Käytä esimerkiksi klassista kastelukannua sekä erilaisia, tyyliisi sopivia lyhtyjä luomaan kutsuvaa ja lämminhenkistä tunnelmaa.

Pienet puutarhapatsaat ja finialit ovat myös erinomainen tapa lisätä mielenkiintoa ja syvyyttä puutarhanurkkaukseesi. Valitse koristeita, jotka heijastavat omaa tyyliäsi ja puutarhan tunnelmaa. Voit valita esimerkiksi klassisen tai romanttisen tyylin mukaisia koristeita, tai rohkeasti kokeilla erilaisia tyylejä ja materiaaleja, kuten betonia, metallia tai pajupunosta.

Mieti myös, miten koristeet sijoittuvat ja ryhmitellään patiolla. Voit esimerkiksi luoda pieniä näyttämöitä erilaisten koriste-esineiden, ruukkujen ja kukkien avulla, tai sijoittaa ne niin, että ne ohjaavat katsetta ja vievät huomion tiettyyn kohtaan.

Kauniiksi stailattu keväinen patio kutsuu pitkille ja viipyileville aamukahveille. Siellä voi nauttia luonnon omasta konsertista, linnunlaulusta tai tarkkailla luonnon pieniä ihmeitä. Rentouttava oleskelu tuo mukavaa vastapainoa elämän kiireille ja sykkeelle. Etenkin viikonloppuaamuisin keväinen patio on lempipaikka, missä hiljaisuus ja luonnon äänet täyttävät ilman.

Keväinen patio ja finial koriste
Keväinen patio kaipaa kauniita koristeita silmäniloksi. Rustiikkinen finial sopii erinomaisesti kevään ensikukkijoiden seuraksi.

Lisää artikkeleita

Mainos
Mainostajan nimi Oy
Mainoksen otsikko tulee tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.